Prostovoljno gasilsko društvo Teharje. Že od leta 1921

V spomin Albinu Kostrevcu

[airesizeimg src=”http://pgdteharje.si/wp-content/uploads/2014/10/Kostrevc.jpg” alt=”Kostrevc” class=”aligncenter size-full wp-image-2474″ ]

Člane društva obveščamo, da nas je v 76. letu starosti zapustil dolgoletni in zelo aktiven član, višji gasilski častnik II. stopnje, Albin Kostrevc. V gasilske vrste je vstopil leta 1957. Zadnja leta je bil član NO društva in aktiven član naše ekipe starejših gasilcev.  Kot dolgoletni poveljnik društva, podpoveljnik Gasilske zveze Celje in sodnik gasilsko-športnih disciplin je bil prejemnik številnih gasilskih odlikovanj in priznanj, med njimi so značka za dolgoletno delo v gasilski organizaciji – 50 let, značka za delo v operativi – 40 let, plaketa gasilskega veterana, odlikovanje za posebne zasluge in plaketa GZ Celje I. stopnje.

Do zadnjega se je aktivno udeleževal društvenih aktivnosti in z desetino naših starejših članov tekmoval širom Slovenije.

Albinu smo teharski gasilci hvaležni za vso gasilsko znanje, ki ga je skrbno in predano prenašal na mlajše gasilce. V spominu ga bomo ohranili kot izjemnega gasilskega tovariša, ki je znal vedno z vzpodbudno besedo in  dejanjem priskočiti na pomoč.

Svojcem člani društva izrekamo iskreno sožalje.

Žalna seja za pokojnikom bo v torek, 7. 10. 2014 ob 19.00 v Domu Sv. Jožefa v Celju.

Pogreb bo v sredo, 8. 10. 2014, ob 15.30 na teharskem pokopališču. Zbor gasilcev je ob 15.00.

 

Komentiranje je zaprto.

Ko kličeš 112:

Ko kličete številko 112 povejte:

~ Kdo kliče in kaj se je zgodilo

~ Kje in kdaj se je zgodilo

~ Koliko je ponesrečencev

~ Kakšne so poškodbe

~ Kakšne so okoliščine na kraju nesreče

~ Kakšno pomoč potrebujete